Jak stworzyć informację prasową dla swojej firmy rzemieślniczej

Autor: Marcus Baldwin
Data Utworzenia: 16 Czerwiec 2021
Data Aktualizacji: 12 Móc 2024
Anonim
Fundacja DKMS | Jak wygląda organizacja Dni Dawcy Szpiku
Wideo: Fundacja DKMS | Jak wygląda organizacja Dni Dawcy Szpiku

Zawartość

Inne sekcje

Komunikaty prasowe są wykorzystywane przez firmy, organizacje rządowe i organizacje charytatywne do ogłaszania czegoś wartego opublikowania. Tworzysz informację prasową dla swojej firmy rzemieślniczej, gdy masz zbliżające się wydarzenie. Prawidłowo używane komunikaty prasowe utrzymują firmę przed opinią publiczną, najlepiej generując pozytywną prasę i zwiększając zainteresowanie.

Kroki

Metoda 1 z 2: Informacje o zbliżającym się wydarzeniu

1. Zbierz informacje o nadchodzącym wydarzeniu, takim jak wizyta znanego eksperta w rzemiośle.
    • Skontaktuj się z ekspertem od rzemiosła i poproś o krótką biografię lub notkę, która podkreśla jego specjalizację rzemieślniczą i ostatnie osiągnięcia. Umieszczenie tych informacji w komunikacie prasowym przyciąga uwagę odbiorców, do których chcesz dotrzeć.

2. Opracuj „haczyk”, który przyciągnie zainteresowanie czytelników i słuchaczy, aby mogli zaplanować wizytę w Twoim sklepie.

3. Napisz swój nagłówek. Chcesz zwrócić uwagę czytelników na powód wydania informacji prasowej, więc zaznacz wizytę eksperta od rzemiosła w Twoim sklepie. Nagłówek powinien być krótki.
    • Napisz podtytuł, który pomoże ci bardziej wyrazić nagłówek.

4. Napisz swój główny akapit lub „wykres”, w tym „kto, co, kiedy, gdzie i jak” w komunikacie prasowym. Po prostu przedstaw fakty.
  5. Napisz treść swojego komunikatu prasowego. Robiąc to, miej na uwadze nadchodzące pojawienie się eksperta w rzemiośle z przodu i na środku swojego wydania. Zapoznaj się z kilkoma cytatami na temat tego, co planuje omówić lub uczyć w Twoim sklepie.
  6. Napisz szablonowy akapit do komunikatu prasowego. Opisuje Twój sklep z rękodziełem, to, co sprzedajesz i usługi, które oferujesz, takie jak zajęcia rzemieślnicze.
  7. Napisz krótkie zdanie, zapraszając czytelników do telefonu: „Jeśli chcesz uzyskać więcej informacji na temat wizyty naszego eksperta w dziedzinie rzemiosła, zadzwoń do Betsy Smith pod numer 555 / 555-1234 lub wyślij e-mail na adres [email protected]”.
  8. Wpisz trzy znaki funta pośrodku akapitu standardowego.

Metoda 2 z 2: Klasy rzemieślnicze

1. Zbierz informacje o nadchodzących zajęciach rzemieślniczych. Uwzględnij wszystkie zajęcia, które zaplanowałeś na następne trzy miesiące.
    • Zapytaj prowadzących zajęcia, czego planują uczyć i na jakim poziomie (początkujący, średniozaawansowany lub zaawansowany), na którym zamierzają prowadzić zajęcia.
  2. Napisz krótki akapit, aby przyciągnąć czytelników i zachęcić ich do zapisania się na oferowane zajęcia.
  3. Napisz nagłówek, skupiając się na nadchodzących zajęciach rzemieślniczych. Ten nagłówek powinien być krótki.
    • Stwórz podtytuł, który będzie uzupełnieniem nagłówka. Skoncentruj się na oferowanych zajęciach.
  4. Napisz ponownie główny akapit, w tym „kto, co, kiedy, gdzie i jak” na temat twoich zajęć rzemieślniczych.
  5. Utwórz treść komunikatu prasowego. W tym miejscu podajesz szczegóły prowadzonych zajęć rzemieślniczych, dni i godziny, nauczane poziomy umiejętności, opłaty i nazwiska instruktorów.
  6. Skopiuj i wklej standardowy akapit, który opisuje Twój sklep, to, co sprzedajesz i jakie usługi oferujesz.
  7. Napisz krótkie zdanie, zapraszając czytelników do zadzwonienia: „Jeśli chcesz uzyskać więcej informacji na temat wizyty naszego eksperta w dziedzinie rzemiosła, zadzwoń do Betsy Smith pod numer 555 / 555-1234 lub wyślij e-mail na adres [email protected]”.
  8. Wpisz trzy znaki funta pośrodku akapitu standardowego.

Pytania i odpowiedzi społeczności

Porady

• Informacja prasowa to krótka notka, która wygląda jak artykuł prasowy. Jest napisany przez osobę trzecią i powinien informować reportera lub redaktora, który go czyta, o jego przydatności do publikacji.
  • Wyślij informację prasową faksem, e-mailem lub za pośrednictwem United States Postal Service (Royal Mail).

Automatyczne zegarki mechaniczne, które działają w oparciu o koła zębate i mechanizmy, tały ię bardziej popularne w o tatnich latach po ek plozji zegarków kwarcowych. Znane również jako...

W tym artykule dowie z ię, jak u unąć konto e-mail z iPhone'a. U unięcie konta powoduje również u unięcie kontaktów, wiadomości e-mail, notatek i kalendarzy, które ą z ynchronizowan...

Ostatnie Artykuły